Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu tarafından; kalite güvencesi sistemi ve çalışmaları hakkında yükseköğretim öğrencilerini bilgilendirmek, öğrencilerin farkındalık düzeyini arttırmak ve kalite kültürünü yaymak amacıyla ilk kez 2022 yılında yayımlanan Kalite Elçisi El Kitabı genişletilmiş ve güncellenmiş olarak öğrencilerin ve tüm paydaşların kullanımına sunuldu.

Kalite Elçisi El Kitabında (Sürüm 2.0) YÖKAK'ın yürüttüğü değerlendirme programları ve YÖKAK Öğrenci Komisyonunun ulusal ve uluslararası çalışma alanları ile yükseköğretim öğrencilerinin kalite güvencesi süreçlerine aktif katılım yollarına ilişkin detaylı bilgilere yer verildi. Öğrencilerin yanı sıra yükseköğretimin tüm paydaşlarının yükseköğretimde kalite güvencesi ile ilgili sorularına yanıt bulabilecekleri bu kaynakta, sıkça karşılaşılan soruların yanıtlarına da yer verildi.

Yükseköğretim Öğrencileri için Kalite Elçisi El Kitabı'na (Sürüm 2.0) erişmek için tıklayınız.