12.09.2022 tarihinde YÖKAK tarafından organize edilen Yükseköğretim Kalite Buluşmaları Serileri kapsamında düzenlenmiş olan ve Prof. Dr. Elif Çepni (Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve Gelecek Okuryazarlığı UNESCO Kürsü Başkanı) anlatımıyla gerçekleştirilen ‘Değişim Yönetiminde Gelecek Senaryolarının Kullanımı’ konulu etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Kalite Koordinatörlüğü olarak katıldık. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ ın açılış konuşmasıyla başladı. YÖKAK olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Kurumsal Akreditasyon Programından da bahsederek sözü Prof. Dr. Elif Çepni’ ye bıraktı. ‘Değişim Yönetiminde Gelecek Senaryolarının Kullanımı’ üzerine bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Elif Çepni: " Üniversitelerin toplumun önünde gitmesi gereken kurumlar olduğunu düşünürsek her yıl yeni teknolojiler karşımıza çıkmaktadır. Beklentilerimizin, iş hayatımızın ve günlük hayatımızın değiştiğini gözlemlemekteyiz. Ekonomi ve finans piyasaları giderek daha öngörülmez hale gelmektedir. Bu nedenle üniversitelerimizin stratejik plan hazırlarken artık 5 yıllık sabit amaçlı planlar yerine çok daha uzun vadeli ve değişik senaryoları içeren stratejik plan hazırlamaları daha sağlıklı ilerlemelerine yardımcı olacaktır. Üniversitelerimiz; dünyadaki değişimleri dikkate alan, birçok değişik disiplinin temsil edileceği katılımcı yönetim anlayışı ile gelecekte ortaya çıkabilecek değişimleri çok iyi takip etmelidir. " ifadelerini kullandı. Bilimsel bilgi, büyük veri ve yaratıcı hayal gücünün birleştirilerek değişik senaryolar üzerinde henüz bunlar gerçekleşmemişken gerçekleştiklerinde neler olabileceğine yönelik çözümlere hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı. Etkinlik katılımcıların görüşlerini belirtmeleri ile sona erdi.