Ana içeriğe atla

ASBÜ Kalite Öğrenci Topluluğu (ASBÜKAT) organizasyonuyla 9 Kasım 2022 Çarşamba günü Rektörlük Güvercinlik Salonunda “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” isimli konferans düzenlendi.

Konferans Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açış konuşmalarıyla başladı. Açış konuşmalarında Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ASBÜ’de Kalite Güvence Sistemi’nin kurulması, işleyişi ve gerekli durumlarda revize edilmesine yönelik önemli adımların atıldığını belirterek “Üniversitemizde 2015 yılından beri her yıl düzenli olarak Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlanmakta ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)' na teslim edilmektedir” dedi.

Açış konuşmasının ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. "Bir üniversitenin kalitesinden üniversitenin kendisi sorumludur!" diyen Başkan  konuşmasında, kalite güvencesi siteminin bir kurum kültürü olduğuna ve kuruma özgü olduğuna vurgu yaptı. Tüm dünyadaki kalite güvencesi yaklaşımlarına da değinen Sayın KAR, YÖKAK' ın kalite güvencesi çerçevesinden bahsetti.

Soru-cevap etkinliği ile devam eden programın ardından Prof. Dr. Muhsin KAR’ a plaket ve çiçek takdimi ile program sona erdi.

Program kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Etiketler